7 martie 2024 De admin 0

Dermatrofin – Unguentul Eficient  pentru Tratamentul Diverselor Tipuri de Plăgi, Arsuri și Escare

Crema Dermatrofin este o soluție de încredere pentru tratarea unei game variate de probleme dermatologice, de la arsuri și iritații la plăgi și escare. Acest unguent se dovedește a fi un aliat eficient în  tratamentul arsurilor de gradul I, II, (arsuri solare etc) și limitat ale celor de gradul III, a diferitelor tipuri de plăgi, escare, iritația de scutec a nou-născutului, arsuri post-radioterapie sau după substanțe caustice și ulcere varicoase.

I. Tratamentul Arsurilor:
Arsuri Termice: De la arsurile minore, precum cele de gradul I, care se manifestă prin roșeață tegumentară după expunerea la soare sau arsuri solare, până la cele de gradul II, care implică vezicule, Dermatrofinul oferă un tratament blând și eficient. În cazurile limitate de arsuri de gradul III, acest unguent poate contribui la gestionarea disconfortului și la îmbunătățirea procesului de vindecare.
Arsuri Chimice:
Contactul cu acizi sau baze poate provoca iritații severe ale pielii. Dermatrofinul vine în ajutorul acestor situații, oferind un tratament calmant și regenerant.

II. Alte Afecțiuni Tratate:
Iritația de Scutec: În cazul sugarilor, iritațiile de scutec pot fi extrem de neplăcute și dureroase. Cu proprietățile sale emoliente și calmante, Dermatrofinul ajută la reducerea disconfortului și la vindecarea rapidă a pielii afectate.
Arsuri după Radioterapie: Pielea sensibilă în urma tratamentului cu radiații necesită o îngrijire specială și delicată. Aici intervine Dermatrofinul, oferind un ajutor prețios în calmarea și regenerarea pielii afectate.
Plăgi Diverse: De la plăgile înțepate sau tăiate din gospodărie, la cele post traumatice sau postoperatorii, acest unguent se dovedește a fi un aliat de încredere în procesul de vindecare.
Escare la Persoanele Imobilizate:
Persoanele imobilizate la pat, precum bătrânii sau cei aflate în stare postoperatorie, pot dezvolta escare. Dermatrofinul vine în ajutorul acestora, oferind un tratament reconfortant și regenerant pentru piele.
Ulcere Varicoase:
În cazul ulcerelor varicoase, aplicarea regulată a Dermatrofinului împreună cu menținerea piciorului ridicat pe o atelă poate contribui la reducerea edemului și la îmbunătățirea circulației sanguine locale.

Compoziție și Mod de Utilizare:
Dermatrofinul conține ingrediente precum ceară de albine, ulei de floarea soarelui, lanolină, extract de gălbenele, vitamina E,  a căror acțiune este sinergică, fapt ce crește eficiența produsului și la vindecarea afecțiunii.

Uleiul de floarea soarelui şi uleiul de măsline ce conţint vitamina E şi acizi graşi esenţiali (Omega 3 şi Omega 6) care fac ca uleiul să fie benefic pentru uz extern. Vitamina E acţionează ca un emolient ce hidratează pielea în profunzime, fiind totodată şi un antioxidant puternic cu rol antiinflamator şi antibacterian, ajutând ca pielea să-și recapete culoarea.
Ceara de albine datorită conţinutului bogat de vitamina A hidratează şi protejează pielea.
Uleiul de gălbenele are acţiune antiinflamatorie, decongestivă, antiseptică, antimicrobiană, imunostimulentă, cicatrizantă şi grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor.

Modul de utilizare este simplu și eficient
 Se aplică un strat subțire de unguent pe zona afectată, după care se aplică un strat de hârtie nețesută celulozică (tip șervețel de masă); acesta se fixează cu un pansament pentru a-l menține și a proteja plaga. Hârtia de nețesută celulozică  are rolul de a proteja mugurii cărnoși care se formează în cursul procesului de cicatrizare a plăgii, iar la schimbarea pansamentului, împiedică aderența pansamentului de plagă.

Contraindicații:
Dermatrofinul este un produs sigur, însă poate provoca reacții alergice la persoanele sensibile la unul dintre ingredientele sale. Este recomandat să efectuați un test de sensibilitate înainte de utilizare.